روشهای خشک کردن توت فرنگی در خانه
در مقاله روش های خشک کردن توت فرنگی در خانه با ارائه روش های خشک کردن همراه با راهنمای هر روش توضیح خواهیم داد که چگونه توت فرنگی را در خانه خشک کنیم.
جهت سهولت در امر پاسخگویی به شما بازدیدکنندگان گرامی، با راه اندازی پشتیبانی آنلاین، پاسخگوی سوالات شما عزیزان هستیم.
هرگونه سوال در خصوص محصولات، قیمت، خرید جزئی و عمده و... را در واتساپ از همکاران ما بپرسید.
در مقاله روش های خشک کردن توت فرنگی در خانه با ارائه روش های خشک کردن همراه با راهنمای هر روش توضیح خواهیم داد که چگونه توت فرنگی را در خانه خشک کنیم.
در مقاله روش های خشک کردن توت فرنگی در خانه با ارائه روش های تولید چیپس توت فرنگی همراه با راهنمای هر روش توضیح خواهیم داد که چگونه توت فرنگی را خشک کنیم. قبل از اینکه در مورد روش های تولید توت فرنگی خشک توضیح دهیم بهتر است ابتدا توت فرنگی را بشناسیم و بدانیم چه خاصیت هایی دارد.
توت فرنگی که از آن بعنوان میوه ای نسبتا جدید یاد میشود طی ۲۵۰ الی ۳۰۰ سال قبل به شکل امروزی وجود نداشت و بیشتر دارای مصارف دارویی بوده است. در قرن 14 میلادی توتفرنگیهای وحشی در فرانسه از جنگل به زمین زراعتی منتقل و بعنوان یک گیاه اهلی مصرف گردید. در فصل تابستان در جنگلهای هیرکانی واقع در شمال ایران توتفرنگی وحشی به وفور یافت میشود.
میتوان گفت اولین نمونه اصلاح شده توت فرنگی در زمان صدارت اتابک اعظم از فرانسه به ایران منتقل شده است که به همین منظور به نام اتابکی خوانده شده است.
هر ۱۰۰ گرم توتفرنگی شامل تقریباً ۳۳۳ کیلوکالری انرژی، منبع عالی از ویتامین ث، منگنز است. همچنین میزان کمی از ویتامینهای دیگر و مواد معدنی مورد نیاز در رژیم غذایی را فراهم میکند.
صنایع غذایی پیلار بعنوان بزرگترین تولید کننده میوه خشک در شمال کشور بدلیل اینکه در استان گلستان واقع شده و استان گلستان نیز یکی از قطب های کشت و تولید توت فرنگی در کشور میباشد لذا دسترسی آسان تری به این میوه دارد و برای تولید چیپس توت فرنگی، از با کیفیت ترین توت فرنگی کشت شده در سطح استان با قیمت پایین بطور مستقیم از کشاورزان خریداری کرده و مراحل تولید چیپس توت فرنگی را طی میکند.
برای تولید توت فرنگی خشک شده بهتر است میوه های سالم و رسیده را انتخاب کنید، سپس باید با دقت در آب سرد شسته شوند. توت فرنگی میوهایست که براحتی آلوده میشود لذا باید نهایت دقت را در زمان شستن داشته باشید. اگر میوه ها تمیز هستند با آب را بشویید. اما میوههای شما دارای گل یا خاک بود آنها را در ظرفی پر از آب برای مدت زمان کوتاهی قرار دهید تا گل روی آن ها در آب تهنشین شود. سپس آن ها را از درون ظرف بگیرید، در زیر آب بشویید و بعد آن را درون آبکشی قرار داده تا آب آن خارج شود.
نکته: توت فرنگی را همیشه به مقداری که قصد مصرف آن را دارید بشویید زیرا آب جذب آن شده و باعث خراب شدن زودتر توت فرنگی میشود. حتما در زمان مصرف برگ های آن را جدا کنید.
نکته: برای شستشو میتوانید توتفرنگیها را چند ثانیه در محلول آب و سرکه (به نسبت آب ۳ و سرکه ۱) خیس کرده و سپس آرام با دست بشویید.
میوههای شسته شده را پس از آنکه آبکشی کردید باید اجازه دهید آب شستشو که روی میوه قرار دارد بصورت طبیعی خشک گردد. برای اینکار بهتر است از توری آبکشی استفاده نمایید. سپس توت فرنگی را با اسلایسر یا چاقوی تیز ورقه ورقه کنید. به این ورقه ها برش یا اسلایس نیز گفته میشود. ضخامت این برش ها باید یکسان باشد زیرا درصورتیکه یکسان نباشند ممکن است ورقه های نازکتر زودتر خشک شده و با ادامه روند خشک کردن و حرارت دهی باعث سوختن آنها شود. درصورتیکه ورقه ها ضخامت بیشتری داشته باشند اگر روند خشک کردن را متوقف کنیم ممکن است دارای رطوبت باشند که زمان نگهداری آنها کاهش مییابد و ممکن است بسرعت خراب شوند.
پس از انتخاب، شستشو و آماده سازی توت فرنگی جهت خشک کردن، باید نسبت به روشهای خشک کردن توت فرنگی در خانه اطلاعات کافی داشته باشیم که در این قسمت این روش ها را با راهنمایی کامل توضیح خواهیم داد.
قبل از هرکاری باید فر را در دمای 60 الی 80 درجه سانتیگراد گرم کنیم. توت فرنگیهایی که بصورت یکنواخت و یکسان برش زده شده را در برروی سینی فر، در یک لایه و با کمی فاصله از همدیگر چیدمان میکنیم. در متن بالا توضیح دادیم که چرا باید برش های توت فرنگی از لحاظ ضخامت تقریبا یکسان و یکنواخت باشند. قبل از چیدمان توت فرنگی بر روی سینی فر، بهتر است از یک کاغذ مومی استفاده کنید و کف سینی را با کاغذ مومی بپوشانید.
برای اینکه برش ها طی فرایند خشک کردن جمع یا لوله نشوند میتوانید از توریهای مشبک فود گرید که قیمتی ندارند و در بازار نیز براحتی در دسترس قرار دارند استفاده کنید و بر روی برش ها قرار دهید.
سینی را داخل فر بگذارید برای اینکه تمام بخش های توت فرنگی بصورت یکنواخت خشک گردند، بهتر است هر 1.5 الی 2 ساعت یکبار، برش ها را بچرخانید و از دمای بالای فر جهت خشک کردن توت فرنگی ها استفاده کنید. طی 8 الی 12 ساعت پس از قرار دادن سینی در فر، توت فرنگی خشک خواهد شد.
نکته : بهتر است طی فرایند خشک کردن توت فرنگی در فر، در فر باز باشد تا هوای مرطوب درون آن با هوای خشک جایگزین شود.
نکته : وقتی برش های توت فرنگی خشک شد سینی را از فر خارج کرده و در ظرفی ترجیحا شیشه ای و یا پلاستیکی تمیز دردار بریزید. بهتر است برای اینکه رطوبت باقیمانده توت فرنگیها تبخیر شوند درب ظرف را برای ۴ الی ۵ روز باز بگذارید. طی این مدت هر روز، ظرف را تکان داده تا کمی جابهجایی توت فرنگی باعث خشک شدن کامل آنها شود.
آب موجود در میوه در دستگاه میوه خشک کن با حرارت و به آرامی تبخیر میشود. برای خشک کردن توت فرنگی در دستگاه میوه خشک کن، دستگاه را روی تنظیمات خشک کردن میوه یا روی درجه حرارت ۵۵ الی ۶۰ درجه سانتیگراد قرار دهید. برش های توت فرنگی را درون دستگاه و با فاصله مناسب بچینید.
طی ۲۴ الی ۴۸ ساعت در دستگاه میوه خشک کن، میوه بصورت کامل خشک میشود. بعد از ۲۴ ساعت باید بصورت مداوم توتفرنگیها را بررسی کنید تا بیش از نیاز خشک نگردد.
خشک کردن در آفتاب یکی از متداولترین و ابتدایی ترین روش های خشک کردن میوه است که از دیرباز مورد استفاده قرار میگرفته است و برای تولید چیپس توت فرنگی خشک نیز میتوان از آن استفاده نمود.
جهت خشک کردن با نور آفتاب بهتر است روزی را انتخاب کنید که هوا گرم و آفتابی بوده و رطوبت هوا نیز کمتر از ۶۰ باشد. برشهای توت فرنگی را با کمی فاصله از هم بر روی سینی توری استیل ضدزنگ، پلاستیکی یا فایبرگلاس با روکش تفلون چیدمان کنید.
سینی را با استفاده از دو آجر از زمین فاصله دهید بطوریکه جریان هوا در زیر آن گردش داشته باشد و باعث شود توت فرنگی ها سریعتر خشک شوند. بر روی سینی یک توری نازک پهن کنید و زیر نور آفتاب قرار دهید. اگر زیر سینی ورق آلومینیوم قرار دهید، توت فرنگی سریعتر خشک می گردد.
هوای خنک شب باعث میشود میوه دوباره رطوبت بگیرد پس سینی را در شب در جای سرپوشیده قرار دهید. بهتر است روزانه هر از گاهی به میوه ها سر زده و برش های توت فرنگی چروکیده و ترد را جمع آوری کنید.
طی چهار روز توت فرنگی در زیر نور آفتاب بطور کامل خشک میگردد.
برای تولید چیپس توت فرنگی خشک و خشک کردن توت فرنگی روی بخاری برشهای توتفرنگی را در آب قند کمی غلیظ بغلطانید. روی یک سینی دستمال پارچه ای تمیز و خشک بیندازید.
توت فرنگی را بر روی پارچهای تمیز و خشک برروی سینی با فاصلی کمی از یکدیگر چیدمان کنید و سینی را بر روی بخاری با حرارت خیلی کم بگذارید. بهتر است هر یک ساعت یکبار توت ها را پشت و رو کنید.
یکی از روش های خشک کردن میوه، خشک کردن در مایکروویو میباشد، برای خشک کردن توت فرنگی و تهیه چیپس توت فرنگی خشک در مایکروویو باید برش های توت فرنگی را برروی یک صفحه صاف که با دستمال کاغذی پوشانده شده، با کمی فاصله قرار دهید.
برروی برش های توت فرنگی نیز دستمال قرار دهید. دستگاه را روی قدرت ۶۰۰W و مدت زمان پخت ۳ دقیقه تنظیم کنید.
سپس دستمال بالایی را بردارید و فرایند خشک کردن در همان حالت را برای ۳ دقیقه دیگر ادامه دهید.
در صورت لزوم میتوانید فرایند خشک کردن را تکرار کنید، اما از این مرحله به بعد هر یک دقیقه یکبار توت فرنگی ها را باید چک کنید.
صنایع غذایی پیلار بعنوان بزرگترین تولید کننده میوه خشک در شمال کشور انواع میوه خشک را با ظرفیت تولید 1 تن میوه در هر شیفت کاری خشک نموده و پس از سورت و بسته بندی با بهترین قیمت و کیفیت عرضه میکند. برای خرید و اطلاع از قیمت میوه خشک (چیپس میوه) به سایت پیلار مراجعه نمایید. قیمت چیپس میوه خشک همراه با کیفیت محصولات تولید شده در صنایع غذایی پیلار کاملا قابل رقابت با بازار داخلی و خارجی میباشد.
روش های متعددی برای حفظ رنگ میوه ها در صنعت موجود است. یکی از رایج ترین این روش ها تماس ترکیب های موثر یا همان مشتقات سولفیدی با ماده غذایی و محلول ها است.
ادامهاز بهترین خواص میوه خشک می توان به حفظ تناسب اندام، سلامت قلب، جلوگیری از یبوست، افزایش هموگلوبین خون و مفید برای پوست، چشم و دندان اشاره کرد
ادامهخشک کردن میوه به روش فریز درایر نیز یکی از روش های متنوع میوه خشک کردن میباشد که در کنار روش های حرارتی و آفتابی (فر، شوفاژ و میوه خشک کن) استفاده میگردد.
ادامه
0 نظر
نظر خود را بنویسید