واتساپ پیلار
ارتباط با پیلار

جهت سهولت در امر پاسخگویی به شما بازدیدکنندگان گرامی، با راه اندازی پشتیبانی آنلاین، پاسخگوی سوالات شما عزیزان هستیم.

هرگونه سوال در خصوص محصولات، قیمت، خرید جزئی و عمده و... را در واتساپ از همکاران ما بپرسید.

Chat
چت در واتساپ
Call
تماس با واحد فروش
close window

تولید میوه خشک در خانه

تولید میوه خشک هرچند با روش های صنعتی با سرعت بالاتر و حجم بیشتری انجام می‌گیرد اما به 3 روش ساده نیز می‌توان هر نوع میوه را در خانه با کیفیت بالا خشک کرد.

تولید میوه خشک در خانه

تولید میوه خشک هرچند با روش های صنعتی با سرعت بالاتر و حجم بیشتری انجام می‌گیرد اما به 3 روش ساده نیز می‌توان هر نوع میوه را در خانه با کیفیت بالا خشک کرد. بدلیل استفاده از دستگاه های تمام مکانیزه و همچنین تعداد پرسنل بیشتر میوه با حجم بالاتری در کارخانه تولید کننده میوه خشک برای خشک کردن وارد شده و خشک می‌گردد. اما برای مصرف خانواده می‌توان مقداری میوه را به 3 روش خانگی خشک کرد و در طی سال مصرف نمود. سه روش خشک کردن میوه در خانه عبارتند از:

  • خشک کردن میوه در فر
  • خشک کردن میوه با نور آفتاب
  • خشک کردن میوه با دستگاه میوه خشک کن

میوه خشک چیست؟

میوه خشک (چیپس میوه) به میوه‌ای می‌گویند که تمام آب خود را در اثر خشک شدن از دست می دهد. چیپس میوه خشک منبعی سرشار از مواد مغذی، ویتامین‌ها و مواد معدنی و همچنین مقادیر زیادی قند طبیعی است. جهت خشک کردن می‌توان میوه‌های متنوعی همانند توت فرنگی، زردآلو، آلو، کیوی، انبه، موز، گلابی، خرمالو، پرتقال و نارنگی و... را انتخاب کرد.

انتخاب میوه مناسب

قبل از شروع مراحل خشک کردن میوه باید میوه مناسب خشک کردن را انتخاب کرد. لذا جهت انتخاب میوه مناسب خشک کردن باید به نکات زیر توجه کنید:

  1. میوه‌های مناسب خشک کردن را انتخاب کنید: 

    امکان خشک کردن همه میوه‌ها وجود ندارد، بنابراین باید میوه‌های مناسب خشک کردن را انتخاب کنید. انواع انگور بدون هسته از جمله انگور سیاه یا سبز، هلو، آلو، زردآلو، موز، سیب، انبه، انجیر، گلابی و ...

  2. میوه‌‌های رسیده را انتخاب کنید:

    میوه‌های سالم و رسیده را انتخاب نمایید. میوه‌های نرسیده قند آنها تشکیل نشده و خشک کردن آن بی‌فایده است همانند کیوی نرسیده که چون قند آن تشکیل نشده بعد از خشک کردن بجای سبزرنگ شدن سفید می‌شوند. میوه‌های بیش از حد رسیده نیز امکان اسلایس کردن آنها وجود ندارد، همچنین درصورت اسلایس کردن درصورت خشک کردن چون مقدار آب آن بیشتر است یا با رطوبت بیش از حد خشک می‌گردد یا اینکه طی فرایند خشک کردن سوخته یا کل مواد معدنی خودرا از دست خواهد داد.

آماده سازی میوه‌ها جهت خشک کردن

پس از انتخاب میوه مناسب، نوبت به آماده سازی میوه می‌رسد که شامل مراحل زیر است:

  1. شستن میوه‌ها:

    بهتر است از آب سرد جهت شستن میوه‌ها استفاده کنید و با کشیدن انگشتان بر روی میوه و برداشتن هر نوع کثیفی از روی میوه شروع کنید و پس از آنکه تمام کثیفی‌ها بر روی میوه‌ها برطرف شده و بطور کامل شسته شد، میوه‌ها را با حوله خشک کنید. برای میوه‌های با سایز کوچک مثل توت یا انگور باید از آبکش جهت گرفتن آب اضافی آن استفاده کنید.

  2. پوست‌گیری میوه‌ها (درصورت نیاز):

    برخی از میوه‌ها همچون خرمالو نیازی به پوست‌گیری ندارند، اما برخی از میوه‌ها همچون موز و کیوی نیازمند پوست گیری هستند، پوست گیری میوه‌هایی همچون موز یا پرتقال آسان است اما میوه‌های همچون انبه یا کیوی را باید با چاقوی تیز پوست گیری نمود.

  3. برش یا اسلایس میوه:

    برش یا اصطلاحاً اسلایس میوه برای میوه هایی همچون انبه، موز، توت فرنگی، پرتقال، آناناس، هلو، زردآلو، آلو و ... انجام می‌گیرد بطوریکه باید برای هر اسلایس ضخامتی در حدود 0.3 الی 0.6 سانتی‌متر درنظر بگیرید البته باید دقت کنید تمام میوه‌هایی که باهم خشک می‌کنید و حرارت می‌دهید باید ضخامت یکسانی داشته باشند. برای مواردی همچون انگور و توت نیازی به اسلایس کردن وجود ندارد البته درصورت وجود هسته، باید هسته میوه خارج گردد.

  4. چیدمان بر روی سینی:

    میوه‌ها را باید برروی سینی چیدمان کنید بطوریکه اسلایس ها با یکدیگر تماسی نداشته باشند، اما از نهایت فضای سینی استفاده کنید تا مقدار بیشتری را خشک نمایید. درصورتیکه قصد دارید از فر یا دستگاه میوه خشک‌کن برای خشک کردن میوه استفاده کنید باید ابتدا یک کاغذ روغنی بر روی سینی پهن کنید و برش های میوه را برروی کاغذ چیدمان کنید. درصورتیکه قصد دارید از آفتاب جهت خشک کردن میوه استفاده کنید، بهتر است روی سینی را با توری‌های مشبک بپوشانید تا از گزند حشرات و خاک تا حدودی در امان باشند.

روش های خانگی خشک کردن میوه

همانطورکه گفتیم برای خشک کردن میوه در خانه می‌توانید از 3 روش ساده استفاده کنید.

خشک کردن میوه در فر

خشک کردن میوه در فر یکی از روش‌های خانگی خشک کردن می‌باشد که برای اینکه تمام میوه ها یکسان خشک شده و رطوبت نداشته باشند یا اینکه بیش از حد خشک نشوند باید نکاتی را مدنظر داشت که در ادامه توضیح خواهیم داد. پس از انتخاب، شستشوی میوه و چیدمان میوه برروی سینی، مراحل زیر را انجام دهید.

  • سینی را در فر بگذارید:

    قبل از قراردادن سینی ابتدا فر را روشن و بر روی 50درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید تا گرم شود. پس از گرم شدن فر، سینی را در فر قرار دهید.

  • میوه‌ها را به مدت ۴ تا ۸ ساعت خشک کنید:

    مدت زمان لازم برای خشک کردن میوه در فر با توجه به نوع میوه، دمای فر و ضخامت برش‌های میوه بطور متوسط ۴ تا ۸ ساعت می‌باشد. هر نیم ساعت یا یکساعت یکبار باید برش‌های میوه را به طرف مقابل برگردانید تا دو سمت میوه بصورت یکسان با هم خشک گردد. دمای فر را هم نباید کم و زیاد کنید. بطور مداوم میوه‌ها را چک نمایید تا بجای خشک شدن سوخته نشوند.

  • خروج از فر و شرایط نگهداری:

    زمانیکه میوه بطور کامل آب خود را از دست داد و حالت انعطافی همانند لاستیک داشت و اما جویدن آن آسان بود می‌توان آن را از فر خارج کرد، پس از خروج از فر مقداری در هوای آزاد نگهداری شود تا حرارت آن از بین برود، پس از آنکه حرارت خودرا از دست داد بلافاصله باید آن را در ظروف درب بسته نگهداری کنید.

مدت زمان خشک کردن میوه در فر

طبیعتاً زمان خشک کردن هر میوه با میوه دیگر متفاوت است، لذا در ادامه مدت زمان خشک کردن میوه های مختلف را در فر بیان خواهیم کرد:

  • آلو، گلابی، هلو، موز و سیب: 6 ساعت
  • انگور و مرکبات: 8 الی 10 ساعت
  • گیلاس، توت فرنگی و زردآلو: 12 ساعت

خشک کردن میوه با نور آفتاب

یکی از سنتی و البته رایج‌ترین روش‌های خشک کردن میوه در خانه، استفاده از نور آفتاب می‌باشد البته می‌توان گفت یکی از کم هزینه‌ترین روش‌ها نیز می‌باشد زیرا نه نیازی به دستگاهی دارد و نه مصرف انرژی انجام می‌گیرد. لذا مدنظر قرار دادن نکات زیر حائز اهمیت است.

  • انتخاب یک روز گرم جهت خشک کردن میوه:

    حداقل دمای هوای مورد نیاز جهت خشک کردن با نور آفتاب حدود 30درجه سانتیگراد و رطوبت 60درصد می‌باشد و باید دقت کنید برخی از میوه‌ها ممکن است برای خشک شدن تا چند روز نیاز به نور آفتاب داشته باشند، لذا انتخاب این بازه زمانی باید با دقت انجام گردد و هوا چند روز پشت سرهم آفتابی باشد.

  • میوه‌ها را در سینی توری قرار دهید:

    از یک توری استیل ضدزنگ با روکش تفلون برای چیدمان میوه‌ها باید استفاده کنید و پس از چیدمان برروی میوه های نیز بهتر است یک توری پلاستیکی فود گرید قرار دهید تا از گزند حشرات و پرندگان در امان باشد.

  • سینی را در معرض نور خورشید قرار دهید:

    از دو عدد آجر جهت ارتفاع دادن به سینی استفاده کنید و سینی را برروی آنها قرار دهید تا حرارت از زیر و رو به میوه ها برسد و سرعت خشک شدن میوه‌ها افزایش یابد. می‌توان از یک ورق آلومینیومی جهت انعکاس نور به زیر توری یا سینی استفاده کرد. سینی میوه‌ها را در تایم شب به یک فضای سرپوشیده منتقل کنید زیرا اگر در مجاورت هوای آزاد قرار گیرد رطوبت مجدداً به میوه‌ها برمی‌گردد.

  • جمع‌آوری میوه و نگهداری:

    دقت نمایید حداقل روزی دو مرتبه باید میوه ها را به طرف مقابل برروی سینی یا توری بچرخانید تا هر دو سمت میوه بصورت یکنواخت خشک گردد. پس از طی چند روز و اطمینان از خشک شدن میوه‌ها آنها را ابتدا برای ساعتی از زیر آفتاب خارج کرده و زمانیکه حرارت خودرا از دست دادن و اطمینان از خشک بودن، آنها را در ظروف درب بسته در جای خشک و خنک نگهداری کنید. پس از هر بار مصرف درب ظرف را باید محکم ببندید.

خشک کردن میوه با دستگاه میوه خشک کن

امروزه انواع دستگاه‌های غیرصنعتی میوه خشک کن به بازار ارائه شده که می‌توان برای خشک کردن میوه از دستگاه میوه‌ خشک‌کن خانگی استفاده کنید که نحوه‌ی استفاده از آن به شرح زیر است.

  • تنظیمات اولیه:

    ابتدا باید نشانگر میوه خشک‌کن‌ را برروی گزینه خشک کردن میوه قرار دهید. اگر از دستگاهی استفاده می‌کنید که چنین گزینه‌ای ندارد، دمای آن را برروی ۷۵ درجه‌ی سانتی‌گراد تنظیم کنید.

  • مدت زمان لازم برای خشک کردن میوه در دستگاه میوه خشک کن:

    برش های میوه را باید در لایه‌های مختلف دستگاه پخش کنید. مدت زمان لازم برای خشک شدن میوه با توجه به نوع و ضخامت میوه ممکن است متفاوت باشد، اما معمولا24 الی 48 ساعت زمان نیاز است. هر 6 الی 8 ساعت یکبار باید برش‌های میوه را به سمت مقابل بچرخانید تا دو طرف میوه‌ها بصورت یکسان خشک گردد. ضخامت میوه‌ها باید یکسان باشد تا برخی میوه‌ها زودتر خشک نشوند. هر 12 ساعت نیز بهتر است میوه‌ها را بررسی کنید تا زودتر از موعد خشک نگردند و درصورت خشک شدن آنها را از دستگاه خارج کنید.

  • جمع‌آوری و نگهداری:

    پس از خشک شدن نوبت به جمع آوری میوه‌ها می‌رسد، ابتدا میوه ها را از دستگاه خارج کرده و بمدت نیم الی 1 ساعت در محیطی قرار دهید تا حرارت آن خارج گردد. سپس آنها را جهت نگهداری در ظروف شفاف درب بسته قرار دهید تا رطوبت نگیرند.

تولید کننده میوه خشک

صنایع غذایی پیلار بعنوان بزرگترین تولید کننده میوه خشک در شمال کشور در زمینی به مساحت بالغ بر 4700مترمربع در شهرک صنعتی آزادشهر - استان گلستان با رعایت نکات بهداشتی و تحت نظارت سازمان بهداشت با بکارگیری نیروی مجرب و متخصص و بهره گیری از دستگاه های تمام مکانیزه اقدام به تولید انواع میوه خشک می‌نماید. درصورتیکه شما فرصت کافی برای خشک کردن میوه ندارید می‌توانید با خیالی راحت و آسوده محصول خود را بهترین کیفیت و نازلترین قیمت از این واحد تولیدی خریداری نمایید.

محصولات مرتبط با تولید میوه خشک در خانه

چیپس توت فرنگی خشک 150 گرمی

چیپس توت فرنگی خشک 150 گرمی

توت فرنگی خشک یا چیپس توت فرنگی (Strawberry Chips) بهترین منبع تامین آنتی‌اکسیدان است، چیپس توت فرنگی خشک را بدون افزودنی و نگهدارنده از پیلار خرید کنید.

Strawberry Chips 150g


177,500
چیپس نارگیل (نارگیل خشک) 500 گرمی

چیپس نارگیل (نارگیل خشک) 500 گرمی

نخل نارگیل به درخت زندگی شهرت دارد. چیپس نارگیل (Coconut Chips) یا اسلایس نارگیل خشک پیلار، در بسته بندی 500 گرم ظروف شفاف فود گرید ارائه شده است.

Coconut Chips 500g


285,000
چیپس خرمالو (خرمالو خشک) 150 گرمی

چیپس خرمالو (خرمالو خشک) 150 گرمی

خرمالو خشک یا چیپس خرمالو (Persimmon Chips) با طبع گرم و تر است و چیپس خرمالو خشک سرشار از ویتامین A و بتاکاروتن را با کیفیت و قیمت عالی از پیلار خرید کنید.

Persimmon Chips 150g


83,000
چیپس خرمالو (خرمالو خشک) 500 گرمی

چیپس خرمالو (خرمالو خشک) 500 گرمی

خرمالو با طبع گرم و تر سرشار از ویتامین A و بتاکاروتن است، چیپس خرمالو (Persimmon Chips) یا خرمالوی خشک پیلار در ظروف شفاف فود گرید 500 گرمی ارائه می‌گردد.

Persimmon Chips 500g


235,000

مقالات مرتبط با تولید میوه خشک در خانه

میوه خشک بهترین تنقلات برای کوهنوردی

  • توسط مدیر
  • 0 نظر

میوه خشک بعنوان یک تغذیه سالم در زمان کوهنوردی، کوهپیمایی و پیاده روی تمام نیازمندی‌های بدن برای انجام این فعالیت‌ها را تامین و باعث قوای جسمی بدن می‌گردد.

ادامه

پیلار تولید کننده میوه خشک و انواع چیپس میوه

  • توسط مدیر
  • 0 نظر

یکی از شرکت های تولیدی و کارخانه های بزرگ تولید کننده میوه خشک با تنوع گسترده از انواع چیپس میوه در ایران شرکت آب و آفتاب کیان با برند تجاری پیلار می باشد.

ادامه

آجیل چیست؟ (قیمت انواع آجیل)

  • توسط مدیر
  • 0 نظر

آجیل به ترکیبی از انواع دانه یا مغز و میوه‌های خشک که با پوسته بیرونی سخت احاطه شده گفته می‌شود. اما از نظر گیاه‌شناسی تعریف آجیل موضوعی کاملاً پیچیده است.

ادامه

0 نظر

نظر خود را بنویسید

جهت ارسال دیدگاه خود ابتدا با نام کاربری و کلمه عبور خود لاگین نمایید.
3 % تخفیف بیشتر
ویژه خرید اول
کدتخفیف: c3d141
کپـی